måndag 15 juni 2009

Elddjuret

Elddjuret är besynnerligt djur.
På långt håll liknar det myror.
På nära håll liknar det ett månlandskap.

Jag kan dock inte börja en berättelse med en bildlig beskrivning av Elddjuret. Jag måste beskriva hur det började.

En del tror att det var två vetekringlor som någon hade glömt som krockade med varandra som var starten till Elddjuret.

En del tror att allt började med en dimension.
Den här dimensionen började sedan gå sönder och två parallella böljande väggar blev till.
För att det ska finnas 2 parallella böljande väggar, måste det finnas 3 dimensioner + tid, eller 3 dimensioner + en dimension som talar om hur mycket den första dimensionen har gått sönder.

När man sedan tänker tillbaka på den första dimensionen inser man hur många gånger den ryms i de fyra nya dimensionerna samtidigt som man inser att de fyra nya dimensionerna alla rymdes i den enda.

När någon sedan berättar att allt flöt omkring i ett 7-dimensionellt universum inser man hur många av våra universum som finns i de högre dimensionerna som tydligen liknar vetekringlor och amerikanska munkar. Att folk som äter vetekringlor tycker att magen väder och vrider på sig är antagligen en följd av vetekringlors naturliga funktion. Det kan också ha någonting med allergi att göra, men den biten är jag inte expert på.

Då har vi alltså en början.
Vi har 3 dimensioner som vi går omkring i plus 7 dimensioner som de 3 flyter omkring i plus en dimension som binder ihop dessa + någonting som vi brukar mäta med armbandsur.

Sen omvandlades massor av 3-dimensionell energi till massa(nästan som mandelmassa) och under denna omvandlingen dök det bland annat upp en plats som heter Jorden.


Jorden är en konstig plats där det bland annat utvecklades något som i allmänhet brukar kallas för liv. Liv är på Jorden beroende av vatten(En ganska spännande syre+väte-förening).

En annan plats som kom till under energiomvandlingen är platsen Sol.
Livet på Jorden är tydligen fruktansvärt beroende av platsen Sol också, men det orkar jag inte gå in på just nu.


På Jorden hände det spännande saker.
De kolbaserade livsformerna utvecklade mer och mer genom mutation, och det uppstod bred variation, men det verkar som om det är de enklaste varianterna som dominerar planeten. Givetvis har de enklaste varianterna ingen som dokumenterar deras liv inom dess egen art, så kanske därför dök det upp sådana varianter på livsform som kunde göra det åt dem.

Sen dog väldigt många arter ut när klimatet på Jorden förändrades drastiskt, sen förändrades klimatet drastiskt igen och många av de nya arterna som muterat sig in i existens sedan förra klimatförändringen dog ut.

Så där höll det på.

Jorden är en konstig plats.

Nästan som när man öppnar en champagneflaska, dök det lilla Elddjuret upp...

Fortsättning kommer att följa...

Inga kommentarer: